تضارب حقایق پنهان و واقعیت های آشکار

... حقایق، گاه در سایه کدر واقعیت ها گم می شوند. بصیرت، ابزار تشخیص و تفکیک است

تضارب حقایق پنهان و واقعیت های آشکار

... حقایق، گاه در سایه کدر واقعیت ها گم می شوند. بصیرت، ابزار تشخیص و تفکیک است

تضارب حقایق پنهان و واقعیت های آشکار

درود بر قائدی که گرچه یک حقیقت بود اما واقعیت هم داشت.
------------------------------------------
زمان به ما آموخته است که هر آنچه می بینیم نه حقیقت، بلکه واقعیتی است که ممکن است هیچ رنگی از حقیقت نداشته باشد.

هدف، برداشتن نقاب واقعیت از روی چهره حقیقت است.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

عوام و خواص در برهه های حساس نظام

يكشنبه, ۱۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۳۱ ب.ظ

چرا خواص در یک جامعه تأثیرگذار هستند؟

بررسی و شناخت نوع آگاهی ها و ادراکات مردم و نیز عمل آنها در قبال حکومت می تواند در شناخت نوع گرایشات آنها موثر باشد.

انسان ها در جامعه و در مواجهه با پدیده های سیاسی – اجتماعی به سه دسته کلی تقسیم می شوند:

1- عوام : بدنه اصلی یک جامعه را شکل می دهند. بیشترین تأثیر در تحولات جامعه و جابجایی قدرت از آنها ناشی می شود. عوام نه به معنی نادان ، بلکه به کسانی اطلاق می شود که دسترسیشان به اطلاعات محدود بوده ولی بخصوص در جامعه اسلامی ما از قوت قلب بالایی برخوردار هستند.

2- خواص : در جامعه به عنوان هادیان جامعه و تأمین کننده نیازهای فکری جامعه شناخته می شوند. می توان گفت که با اشتباه کردن این سطح ، بدنه جامعه هم به راه خطا  خواهند رفت. البته باید در تحلیل و تجزیه خواص گفت که آنها به دو دسته تقسیم می شوند: الف – خواص متصل به حاکمیت. ب- خواص متصل به عوام.

3- خواص خاص (حاکمان و سیاستمداران) : طبقه ای کوچکی از جامعه هستند که اداره امور مردم را بر عهده دارند و سرنوشت یک ملت در دست آنهاست.

مردم به تناسب ارزشها و گرایشات درونی و خانوادگی که دارند، از طبقه خواص جامعه افرادی را عهده دار امور میانی که تأمین کننده نیازهای روزمره آنهاست، نموده و اهداف میان مدت نظام خود را از آنها طلب کرده و نیز برای شناخت حاکمان و سیاستمداران از طبقه خواص جامعه بهره می گیرند و یا ممکن است از همان طبق خواص، حاکمان را برگزینند. به همین دلیل است که خواص هر جامعه ای نقش تعیین کننده ای در جهت گیری ها و صلاح و فساد جوامه دارند.

وضعیت تناسبات خواص و عوام در گلوگاه های جامعه

باید دانست که مردم کشور ما در امری نادر با عبور از خواص جامعه و با درک عمیق از مقام خمینی کبیر (ره) ، از ایشان -که خود از خواص صرف نظر کرده بود- به عنوان رهبر و راهنما حمایت کرده و موجبات تغییر رژیم طاغوت را فراهم کردند.

اما سوال اینجاست که مردم ما که با این درک عمیق و با توجه به هدایت خاصه توانستند رهبر و مقتدا را تشخیص دهند و در مرحله دوم او را به عنوان ولی مطلق خود انتخاب کنند:

- چرا در ابتدای حیات نظام ، بنی صدر را به عنوان رئیس جمهور پذیرفتند و نقش خواص در این انتخاب چه بود؟

- چرا در انتخابات ریاست جمهوری 76 مسیر را به مدت 8 سال گم کردند و تمامی نهادهای اجرایی و قانون گذاری را در اختیار کسانی گذاشتند که هیچ تناسبی با اهداف و آرمان های آنها نداشتند؟

و یا از سوی دیگر، طبقه خواص آن دوران چگونه توانستند مردم را به مدت 8 سال در بیراهه نگاه دارند؟

سوالات بیشمارند و جوابها کم .

شاید پاسخ به این سوال در نگاه اول بسیار سهل و ممتنع باشد اما برای جوابهای آسان آن، سوالات متعددی پیش می آید که بحث را پیچیده تر می کند.

بررسی ابعاد و زوایای این ماجرا می تواند کمک زیادی در شناخت روحیات و خلقیات مردم  داشته باشد؛ و یا به عبارت دیگر با این بررسی می توان فهمید که خواص خائن و یا نادان چگونه می توانند مردم را منحرف کنند و خواص دلسوز و متعهد چگونه می توانند مردم را به کمال اهداف خود برسانند و در انتها به این مفهوم می رسیم که ابزارهای کنترل روح و فکر مردم چیست و چگونه می توان مردم را سمتی رهنمون کرد.

شاید پیگیری این مطالب زمان زیادی بخواهد و شاید برای القای صحیح آن کمی عمیق تر و جزئی تر مسائل را بررسی کرد. قطعا ریز شدن در این موضوع مجال دیگری را می طلبد.

  • حسین حاتمی

خواص

عوام

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی